Archiv prací SOČ


WebArchiv - archiv českého webu
Pokud si chcete text práce nebo její případné přílohy stáhnout, klikněte na odkaz pravým tlačítkem a zvolte volbu Uložit cíl jako. V opačném případě se může stát, že bude Váš prohlížeč chtít soubor zobrazit rovnou a jeho načítání může zvláště u větších souborů trvat dlouho.


« zpět na hlavní stránku

Archiv prací pro 47. ročník SOČ

« zpět na výběr oboru

7. Zemědělství, potravinářství, lesní a vodní hospodářství

  1. Využití produktů pyrolýzy biomasy jako stimulantů růstu rostlin
    Autor/ři: Markéta Zmátlová
    Hlavním cílem práce bylo porovnat dva typy zpracování čistírenského kalu metodou pyrolýzy. Dalším cílem bylo zjistit, jaký vliv má biochar na mykorhizní kolonizaci.
    Text práce ve formátu PDF
  2. Analýza mikrobiomu opakovaně použitelných lahví na vodu
    Autor/ři: Emma Engelsmannová
    Mikrobiom opakovaně použitelných lahví je stále nedostatečně prozkoumán, přestože popularita těchto lahví roste. Studie, které se touto problematikou zabývají, využívají primárně kultivační metody a vzorky odebírají z obsahu lahve. Přitom právě hrdlo je hlavním místem přímého kontaktu lahve s uživatelem a vnějším prostředím. Vzhledem k nedostatečným čistícím návykům uživatelů těchto lahví a potenciálnímu riziku onemocnění, je potřeba se zabývat tímto tématem více. Práce si proto klade za cíle: • Zanalyzovat mikrobiom osidlující hrdla a pítka opakovaně použitelných lahví. • Detekovat a uvést případné oportunní patogeny. • Prozkoumat vliv materiálu a konstrukce lahve na složení mikrobiomu. • Prozkoumat vliv intenzity čištění na složení mikrobiomu.  
    Text práce ve formátu PDF
    Přílohy práce: stáhnout přílohu  
  3. Koncentrace neesterifikovaných mastných kyselin v krvi dojnic jako indikátoru energetické bilance u českého a holštýnského skotu
    Autor/ři: Anna Kalistová
    Hlavním cílem a tématem práce je porovnání vývoje koncentrace NEFA v krevním séru dojnic českého strakatého a holštýnského plemene v období okolo porodu. Dalším cílem je ověření vztahů NEFA k vybraným složkám mléka a doporučit vhodné složky pro predikci NEFA, resp. energetického stavu dojnic.
    Text práce ve formátu PDF

soc.cz