Pokud si chcete text práce nebo její případné přílohy stáhnout, klikněte na odkaz pravým
tlačítkem a zvolte volbu Uložit cíl jako. V opačném případě se může stát, že bude
Váš prohlížeč chtít soubor zobrazit rovnou a jeho načítání může zvláště
u větších souborů trvat dlouho.
Archiv prací pro 37. ročník SOČ
7. zemědělství, potravinářství, lesní a vodní hospodářství
-
Inhibující prostředí potravinových hub
Autor/ři: Jakub Krutský
Cílem práce bylo zjistit vliv teploty a konzervačních látek na houby, které nejčastěji kontaminují potraviny. Z toho jsem následně mohl vyvodit, jak nejlépe chránit potraviny před jakoukoliv kontaminací houbami.
-
Vliv podávání doplňků selenu nosnicím na obsah selenu ve vejcích a čerstvost vajec během skladování
Autor/ři: Kamila Kumprechtová
Cílem práce je porovnat vliv podávání doplňku selenu v organické
a anorganické formě v krmivu nosnicím kura domácího na obsah selenu ve vejcích, možnosti zvýšení obsahu selenu ve vejcích za účelem jejich využití jako funkční potraviny pro člověka a vliv selenu na čerstvost vajec během skladování.
-
Náhrada sójových extrahovaných šrotů extrudovanou sójou lisovanou ve výživě skotu
Autor/ři: Ondřej Sluka
Cílem tohoto projektu je popsat zcela nové zemědělské krmivo, extrudovanou sóju lisovanou, a následně jej porovnat s drahými dovozovými sójovými šroty. V experimentální části projektu jsou porovnávány nejen jakostní parametry a rozbory extrudované sóji lisované se sójovými šroty, ale rovněž ekonomické přínosy a případné rozdíly v užitkovosti dojnic.